Stor fremgang i varmepumpe salget

VarmepumperHvis du gerne vil spare på varmeregningen og samtidig investere i en mere holdbar, uafhængig og miljørigtig løsning, bør du se nærmere på din varmekilde. Ved at skifte fra konventionelle varmekilder såsom elvarme eller oliefyr til en varmepumpe kan du gøre store besparelser. Vi har herunder samlet 10 gode grunde til at skifte til en varmepumpe.

1. Bliv uafhængig af stigende priser

En af fordelene ved at skifte fra eksempelvis elvarme er, at du ikke er underlagt de skiftende energipriser. På den måde betyder det mindre for dig, og du kan holde udgifterne nogenlunde jævne og uden store udsving.

2. Få energitilskud

Elopvarmede boliger er nogle af de mest energiforbrugende boliger i Danmark, så det er altså her, der kan gøres store besparelser. Derfor kan man også få store energitilskud, ved at udskifte varmekilden til en varmepumpe. På den måde bliver udskiftningen heller ikke en for stor udgift, hvilket gør, at det i endnu højere grad kan betale sig at skifte fra el til varmepumpe.

3. Nedsæt dit CO2-forbrug

Ved at skifte til en varmepumpe nedsætter du din boligs CO2-udslip betydeligt. Ved at skifte fra elvarme til en varmepumpe kan du således nedsætte dit CO2-forbrug med 65-75%.

4. En varmepumpe er 5 gange så effektiv

Du kan gøre store besparelser ved at skifte til en varmepumpe. I langt de fleste boliger vil der være en besparelse på 50%. En varmepumpe giver typisk 3-4 kWh varme for hver 1 kWh, den bruger. På den måde producerer varmepumpen mere energi, end den bruger.

5. Vælg mellem tre typer

Som udgangspunkt findes der tre forskellige varmepumper, som alle kører efter samme system: jordvarme, luft til luft varmepumpe og luft til vand varmepumpe. Hvilken en du skal vælge, kommer an på alt fra forbrug til boligtype.

6. Jordvarme til dig med have

Hvis du har en have (kræver en 300 kvm grund), kan det betale sig at udnytte pladsen og installere jordvarme. Installationen af jordvarme kan virke omfattende og startudgifterne høje, men du kan heldigvis få et stort tilskud, når du skifter fra konventionelle varmeudgifter til eksempelvis jordvarme. Jordvarme er velegnet til helårsboliger, og så kræver det, at din bolig har vandbårne radiatorer eller vandbåren gulvvarme. Jordvarme giver både rumvarme og varmt brugsvand.

7. Hvis din have er for lille til jordvarme

Hvis du gerne vil skifte til en mere holdbar, billig og miljørigtig varmekilde, kan jordvarme være en idé. Problemet er bare, at det kræver en større grund for, at det kan betale sig. Hvis du ikke har plads i haven til det, så er det en oplagt løsningen at vælge en anden type varmepumpe såsom luft til luft eller luft til vand varmepumpe, da de på grund af deres beskedne størrelser kan installeres i stort set alle boliger.

8. Rumvarme og varmt brugsvand med en luft til luft varmepumpe

En luft til vand varmepumpe egner sig også til helårsboliger, men modsat jordvarme kræver det ikke nogen stor grund, men blot plads til en udedel. Den boks som varmepumpen er i, er som regel 1×1 meter. Denne type varmepumpe kræver vandbårne radiatorer eller vandbåren gulvvarme. En luft til vand varmepumpe giver både rumvarme og varmt brugsvand.

9. Luft til vand til sommerhuset

Hvis du derimod overvejer at udskifte varmekilden i sommer- eller fritidshuset vil det være mere oplagt at investere i en luft til luft varmepumpe. Denne type varmepumpe kan dog også med fordel anvendes som supplement til eksempelvis olie og naturgas i helårsboliger. Luft til luft varmepumper kræver plads til installation af udedelen. Størrelsen er svarende til luft til vand varmepumpens. Denne type varmepumpe giver mindre besparelser end de ovenstående, mens installationen er billigere. Denne type varmepumpe giver rumvarme.

10. En varmepumpe til alle behov

De tre ovenstående er de mest populære varmepumper, men der findes også boligventilationsvarmepumpen, som er et ventilationsanlæg samt brugsvarmepumpen, som opvarmer dit brugsvand.

Har du et ældre ikke kondenserende gasfyr i boligen, kan du også få energitilskud til at skifte til et nyt moderne kondenserende og energibesparende naturgasfyr