Skab et hjem med atmosfære

Når du skal indrette din bolig handler det om at skabe en stemning, du virkelig godt kan lide at være i. Det gør du ved hjælp af de farver, du sammensætter, de møbler du vælger og de lamper, gardiner og pynteting, du supplerer indretningen med. Når du kombinerer de nævnte ting, får du en specifik stil og atmosfære. Den kan være let og elegant, rustik og varm, enkel og spartansk alt efter, hvad du trives med og kan lide. Der er et væld af muligheder og her får du et bud på nogle af de ting, som du skal være ekstra opmærksom på i indretningen, når du vil skabe din egen personlige stemning.

Hvilken farvepalet foretrækker du?

Hør gardinerDer er som sagt et utal af muligheder, når det gælder indretning. Du kan indrette dig med mange farver, få men markante farver eller holde din bolig i mere neutrale farver. Det skal du gøre op med dig selv. Det er nemlig meget forskelligt, hvad vi hver især har det godt med. For nogle betyder farver energi og glæde, for andre er det stressende at være omgivet med mange stærke farver, og de foretrækker den rolige energi i en mere neutral farvepalet. Du kan også sagtens holde dig overordnet til en nedtonet farveskala i dit hjem, men så tilføre lidt spræl via kraftigere farver nogle steder. Det kan være puder, lamper eller pynteting i klare eller markante farver, der lige sætter lidt liv i rummene. Men farverne betyder rigtig meget for den stemning der opstår i et rum, så dem skal du afgjort tænke over.

Hør er det nye “IN”

En anden vigtig ting at huske, når du skal skabe en god og indbydende atmosfære i et rum, er tekstiler. Det kan være både løse gulvtæpper, puder, plaider, polstrede møbler og gardiner med videre. Det betyder meget hvilken type af tekstiler du vælger. For eksempel er hør gardiner virkelig flotte. Hørstoffet falder tungt og har en skøn halvblank og levende overflade. Hør gardiner kan både virke meget lette, hvis de er hvide eller i en helt lys farve og de kan være mere hyggelige hvis farven er mørk. Ønsker du en rustik og enkel stemning i din stue er det meget flot med naturfarvede hør gardiner. Uld er også et dejligt materiale til for eksempel gulvtæpper og plaider. I det hele taget er naturmaterialer at foretrække. De holder længe, hvis de er af god kvalitet, og de er bare lækrest at røre ved og se på.

Tænk på den helhed du gerne vil skabe

Når du skal skabe en atmosfære, du kan lide at være i er det vigtigt at tænke på helheden. Atmosfæren i et rum er nemlig den samlede sum at de genstande, møbler, farver og materialer, der er i et rum. Så typen af møbler og deres materialer, formsprog og stil betyder naturligvis rigtig meget. Måske har du allerede en stil der tiltaler dig. Det kan være at du sværger til retromøbler fra 50’erne og 60’erne i teaktræ, eller måske er du til en mere romantisk landlig stil med rustikke franske møbler, eller måske er det designklassikerne i egetræ of skind, der er dine foretrukne møbler. Uanset hvilken stil du er til, så kan du lege med farver og tekstiler i rummene. For eksempel kan skønne løse tæpper i uld, hør gardiner og markante kontrastfarver, som ikke behøver være skrappe for at danne en kontrast, gøre noget godt for de fleste rum.